Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λ. Μπόμπολας: Πλήρωσε 1,8 εκατ. και αφέθηκε ελεύθερος

(upd) Ο επιχειρηματίας κατέβαλε 1,8 εκατ. για να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή. Αφορά ποσά που εντοπίστηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ. «Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα με τις αρχές», δηλώνει ο επιχειρηματίας.

Λ. Μπόμπολας: Πλήρωσε 1,8 εκατ. και αφέθηκε ελεύθερος

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος κατέβαλε ποσό 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικρή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος και θα συνεχιστεί η προανάκριση.

Λεωνίδας Μπόμπολας: Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε

«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο επιχειρηματίας.

«Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυση της. Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v