Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαίος αξιωματούχος για Βαρουφάκη: Έφυγε ένα εμπόδιο

Το πρόβλημα με τον Γιάνη Βαρουφάκη είχε γίνει προσωπικό για κάποιους στο Eurogroup, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters χαιρετίζοντας την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ευρωπαίος αξιωματούχος για Βαρουφάκη: Έφυγε ένα εμπόδιο

Την αναδιοργάνωση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και η αναβάθμιση του Γ. Χουλιαράκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου καλωσόρισαν με δηλώσεις τους στο Reuters αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

«Ο τρόπος που συμπεριφερόταν τον καθιστούσε ένα επιπρόσθετο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα» ανέφερε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

«Με την υποβάθμιση του ρόλου του, από τον βασικό συνομιλητή σε έναν από τους συνομιλητές, έφυγε ένα εμπόδιο. Είχε γίνει σχεδόν προσωπικό το θέμα για κάποιους στο Eurogroup» σημείωσε ο ίδιος.

Άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Reuters πως δεν είναι βέβαιος ότι η κίνηση θα φέρει την μεγάλη αλλαγή που περιμένουν οι δανειστές.

Εν τω μεταξύ, δύο αξιωματούχοι που εκπροσωπούν τους δανειστές της Ελλάδας ανέφεραν στο Bloomberg πως η κίνηση αντιμετωπίστηκε σαν μια συμφιλιωτική κίνηση από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ένας από τους αξιωματούχους ωστόσο προειδοποίησε πως ίσως είναι πολύ αργά και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν η αλλαγή θα έχει αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v