Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και ένα και... δυο υπουργικά για το πολυνομοσχέδιο

Δεν θα παρουσιαστεί αύριο στο Brussels Group το σχέδιο νόμου με τις μεταρρυθμίσεις σημειώνει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή. Στόχος η συμφωνία με διατήρηση των κόκκινων γραμμών.

Και ένα και... δυο υπουργικά για το πολυνομοσχέδιο

Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού, υποστηρίζει πηγή του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τους εταίρους. «Θέλουμε αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Όχι για να παίξουμε τα οποιαδήποτε πολιτικά παιχνίδια», σχολίασε με αφορμή και το ρεπορτάζ του Reuters. «Η λαϊκή εντολή μας δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά. Δεν συζητάμε για μείωση των συντάξεων»

Αύριο στο υπουργικό θα παρουσιαστεί το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου. «Δεν είναι «μαρμάρινη πλάκα», δεν είναι υπόθεση 1-2 ημερών, η ολοκλήρωση μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό».

«Οι δικοί μας από το EWG μας μεταφέρουν ένα θετικό κλίμα από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου», προσέθεσε ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου στο Brussels Group. «Η συζήτηση θα γίνει στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από το προηγούμενο. Το σ/ν θα πάει όταν καταλήξει η κυβέρνηση».

«Θέλουμε το ταχύτερο δυνατόν συμφωνία. Ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11/5. Τη συμφωνία τη συνδέουμε με μια λύση στη ρευστότητα», τονίζει και εκτιμά ότι θα αρκούσε μια σημαντική πρόοδος για τη λύση στη ρευστότητα εκτιμώντας ότι «μια απόφαση της ΕΚΤ για τα έντοκα είναι πολύ γρήγορη διαδικασία για τη ρευστότητα»

Αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών και αν θα περιληφθεί ασημείωσε ότι «θα το δούμε αύριο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v