Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνταξιούχοι χωρίς… σύνταξη στην τσιμπίδα της εφορίας

Περίπου 170.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης και βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Ωστόσο κινδυνεύουν να πληρώσουν υπέρογκους φόρους λόγω των τεκμηρίων. Τι προτείνουν οι φοροτεχνικοί.

Συνταξιούχοι χωρίς… σύνταξη στην τσιμπίδα της εφορίας

Τα μαλλιά τους τραβάνε χιλιάδες συνταξιούχοι εν αναμονή, όταν αντικρίζουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης. Χωρίς ευρώ εισοδήματος, πέφτουν και αυτοί στην παγίδα των τεκμηρίων και καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους φόρους.

Υπολογίζεται πως περίπου 170.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης και βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Εφόσον διαθέτουν ελάχιστους τόκους καταθέσεων, σπίτι ή αυτοκίνητο πέφτουν στην παγίδα των τεκμηρίων και καλούνται να πληρώσουν φόρο χωρίς να έχουν το παραμικρό εισόδημα.

Όπως σημειώνουν έμπειροι φοροτεχνικοί, όταν πάρουν τελικά την σύνταξη τους θα πρέπει να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση, να καλυφθούν από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ και να ακυρώσουν τα τεκμήρια.

Ίσως, αναφέρουν οι ίδιοι, κατόπιν εορτής λάβουν και επιστροφή φόρου. Επί του παρόντος, όμως, φαίνεται πως δεν μπορούν να αποφύγουν το χαράτσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v