Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Ή θα κουρέψουν καταθέσεις ή θα μας πάνε στη δραχμή

Έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο πρόεδρος της ΝΔ. Υποστήριξη ότι το πραγματικό ερώτημα αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ. Θα υπάρξει χάος στην Ελλάδα αν βγούμε από την ευρωζώνη. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαμαράς: Ή θα κουρέψουν καταθέσεις ή θα μας πάνε στη δραχμή

Την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν τη ζήσαμε ποτέ. Βγήκαμε από την κρίση και σε 5 μήνες μας έφεραν ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία, τόνισε ο κ. Σαμαράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Με το δημοψήφισμα που διοργανώνουν φέρνουν τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ.

Πρέπει να πείτε στον κόσμο ότι το πραγματικό ερώτημα είναι το ναι ή όχι στο ευρώ. Το όχι οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ αλλά και στο χάος, υπογράμμισε.

Η έξοδος από την ευρωζώνη θα οδηγήσει σε κατάρρευση με την κοινωνία μας αδύναμη η να προμηθεύεται τα βασικά.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια για την Ελλάδα, τονίζοντας πως με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος. Αντίθετα θα το ξεχρεώνουμε σε ευρώ με υποτιμημένες δραχμές, είπε.

Μέσα στη χώρα οι ίδιοι μισθοί σε δραχμές θα αγοράζουν τα μισά αγαθά από ότι σε ευρώ.

Σε μερικές εβδομάδες θα χάσουμε το 50% του ΑΕΠ. Με το Grexit τα πάντα θα καταστραφούν εκτός από μεγάλο κομματικό κράτος. Η ανεργία θα διπλασιαστεί, επενδύσεις δεν θα γίνονται. Όρθιο θα μείνει το μεγάλο κράτος, είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι ήξεραν που το πήγαιναν και ότι η ΝΔ κινδυνολογούσε. Τώρα αποδεικνύεται ότι η ΝΔ έλεγε την αλήθεια.

Προειδοποιήσαμε ότι ο τουρισμός θα επηρεαστεί αρνητικά, είπε ο κ. Σαμαράς. Δεν κλείνουν οι τράπεζες αλλά η εθνική οικονομία. Ζούμε την αρχή ενός εμφράγματος για τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, σημείωσε.

Η κυβέρνηση έκανε πρόταση με 8 δισ. καινούργια λιτότητα και δεν κατάφεραν ούτε με αυτή να κλείσουν μια συμφωνία. Στις 15 Ιουλίου δεν θα υπάρχουν χρήματα να πληρωθούν μισθοί ή συντάξεις. Υποσχέθηκαν 12 δισ.. παροχές και πρότειναν 8 δις μέτρα επανέλαβε κατά την δάρκεια της ομιλίας του, τόνισε.

Είπαν ψέματα για το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα που προτείνουν είναι παρωδία γιατί δεν έχει αντικείμενο. Αντίθετα δεν βγάζουν τη δική τους πρόταση σε δημοψήφισμα, η οποία διαφέρει ελάχιστα από εκείνη των δανειστών.

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα πραξικόπημα γιατί αλλάζουν οι όροι του σε μια εβδομάδα μέσω ΠΝΠ, την οποία παλιά απέρριπταν μετά βδελυγμίας. Είναι το δημοψήφισμα που στηρίξουν ΑΝΕΝ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. Είναι ένα έγκλημα εκ προμελέτης κατά της χώρας.

Περίμεναν να φτάσει η διαπραγμάτευση στο παρά 1΄ και μετά να το προκηρύξουν. Πριν διχάσουν τους Έλληνες μέσα στη χώρα, φρόντισαν να απομονώσουν χώρα από την Ευρώπη, συμπλήρωσε.

Σηκώθηκαν και έφυγαν από τη διαπραγμάτευση πριν από την τελική πρόταση των δανειστών, που παρουσίασε σήμερα ο Γιούνκερ.

Όλοι κα περισσότεροι πολίτες καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση μας πάει στο γκρεμό. Καταλαβαίνουν ότι ένα όχι οδηγεί σε άλλο νόμισμα, χρήματα δεν θα υπάρχουν για να ξεπληρωθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ. Αυτό θα οδηγούσε σε ανοικτή και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία

Παράλληλα η χώρα θα χάσει 7 δισ. το χρόνο για τα επόμενα έξι έτη, αυτός είναι ο λογαριασμός, τόνισε.

Την επόμενη Τρίτη που υποτίθεται πως ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή, τόνισε ο κ. Σαμαράς

Αν θέλετε να μείνουμε στην Ευρώπη ψηφίστε ναι, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο παντοτινός φίλος των δανειστών κ. Σαμαράς έδωσε και σήμερα ρεσιτάλ λάσπης και εκβιασμών, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ομιλία του κ. Σαμαρά.

"Έχει το θράσος να μιλά για καταστροφή ο πρωθυπουργός της ανεργίας, της ανθρωπιστικής κρίσης και των λουκέτων. Έχει το θράσος να μιλά για συντάξεις και αποθεματικά Ταμείων ο πρωθυπουργός της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που, μαζί με τον κ. Βενιζέλο, με το PSI, κούρεψε αποθεματικά ταμείων, Πανεπιστημίων, Οργανισμών."

"Έχει το θράσος να μιλά για Ευρώπη ο κολλητός του Μπαλτάκου, ο άνθρωπος που δεν άφησε κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα που να μην καταστρατηγήσει και κατάντησε τη χώρα φτωχό συγγενή. Έχει το θράσος να μιλά για διαπραγματεύσεις ο «αντιμνημονιακός» των Ζαππείων και πρωθυπουργός του «ναι σε όλα». Έχει το θράσος να μιλά για πατρίδα, ο πρόθυμος υποτακτικός της τρόικας".

"Για το μόνο που δεν μιλά είναι για το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος, που αφορά στην απόρριψη του εκβιαστικού τελεσίγραφου των δανειστών προς τον ελληνικό λαό. Αντί να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα, προσφέρει για μια ακόμα φορά υπηρεσίες σε όλους όσοι προσπαθούν να την υπονομεύσουν και να φορτώσουν με νέα βάρη τους πολίτες της. Να είναι σίγουρος ο κ. Σαμαράς ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Την καταστροφή την έχει ζήσει, και αυτή φέρει φαρδιά πλατιά το όνομά του κ.Σαμαρά".

 

*Η ομιλία του Α. Σαμαρά δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v