Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε εμπιστοσύνη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι είναι θέμα των Ελλήνων αν θα υπάρξει Grexit, επισημαίνοντας παράλληλα πως αν μετά από την Κυριακή οι Έλληνες πουν ότι θέλουν να συνομιλήσουν είμαστε έτοιμοι.

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε κάθε εμπιστοσύνη
Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά θα υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος την ενότητα της Ευρώπης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD.

Υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν θα αποτύχει αν φύγει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι μια ειδική περίπτωση, μεταδίδει το Mega.

Για την αποπληρωμή των 1,6 δισ. ευρώ αύριο στο ΔΝΤ, ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα δεν καταβάλει τα χρήματα, δεν υπάρξουν άλλες πληρωμές από το Ταμείο.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η προσφορά των δανειστών έχει αποσυρθεί και δεν υπάρχει κάτι προς ψήφιση.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι είναι θέμα των Ελλήνων αν θα υπάρξει Grexit, επισημαίνοντας παράλληλα πως αν μετά από την Κυριακή οι Έλληνες πουν ότι θέλουν να συνομιλήσουν είμαστε έτοιμοι, αλλά οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν από την αρχή, καθώς το τρέχον πρόγραμμα εκπνέει την Τρίτη.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της ελληνικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει βάση εμπιστοσύνης, ενώ σε άλλο σημείο επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολο δρόμο αλλά γι' αυτό είναι υπεύθυνη η ελληνική κυβέρνηση.

"Κάθε λαός είναι κυρίαρχος για το ποια κυβέρνηση εκλέγει. Σε αυτό δεν αναμιγνύεται κανείς απ' έξω. Πάντα λέμε ότι αυτή είναι μια κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού, όπως είναι και δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει ένα δημοψήφισμα.

Δεν τίθεται καν θέμα. 'Άλλοι όμως υποχρεώνονται βεβαίως με τους δικούς τους κανόνες. Αυτό πρέπει να το συμφωνήσεις με τον άλλον. Και αυτή η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστρέψει κάθε εμπιστοσύνη, ενώ αφαίρεσε από το τρέχον πρόγραμμα κάθε βάση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v