Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φίλης: Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές υπάρχει πολιτικό θέμα

Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλης: Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές υπάρχει πολιτικό θέμα
Θέμα εκλογών, αλλά σε απώτερο χρονικό διάστημα που δεν προσδιόρισε, και αφότου εγκριθούν τα απαραίτητα ν/σ που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, έθεσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

«Όταν μια κυβέρνηση δεν έχει 120 βουλευτές νομικά δεν προκύπτει θέμα, πολιτικά προκύπτει θέμα» τόνισε. «Έχουμε μπροστά μας να ξάνουμε πολύ μαλλί, έκλεισε η συμφωνία για τη χρηματοδοτική γέφυρα, δεύτερον έχουμε το δάνειο για τη χρηματοδότηση από τον ESM που θα τελειώσει 15 – 20 Αυγούστου, δεν έχει τελειώσει η προσπάθεια να βάλουμε τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας και ασφάλειας» εξήγησε.

«Το ΠΡΟ-ΠΟ με τις ημερομηνίες (για εκλογές) δεν βοήθα τα συμφέροντα του πολίτη» σημείωσε ο κ. Φίλης, πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχει ανάγκη λαϊκή νομιμοποίησης». «Η σταθερότητα της χώρας είναι συνυφασμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Δεν συγκυβερνούμε με την αντιπολίτευση, δεν θα παραιτηθούμε του δικαιώματος και της εντολής του λαού να κυβερνήσουμε» παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ της δραχμής και ο ΣΥΡΙΖΑ του ευρώ» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Τώρα η πλειοψηφία θα οδηγήσει τη χώρα για τρίτη φορά στις κάλπες μέσα σε 9 μήνες κι αυτό το λένε πολιτική σταθερότητα... Ο παραλογισμός έχει και κάποια όρια» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, ενώ ζήτησε διακομματική συνεννόηση σε νομοσχέδια όπως την Παιδεία και αυτό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Η χώρα έχει αποφύγει προσωρινά το Grexit» προειδοποίησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα, ωστόσο δεν μπορεί να είναι έρμαιο των εσωτερικών ανακατατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η βουλευτής.

Για το θέμα των εκλογών, η βουλευτής του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη εξήγησε ότι «οι εκλογές θα βάλουν πάλι την ελληνική οικονομία στο ψυγείο, ενώ η χώρα χρειάζεται σταθερότητα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v