Το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο

Σειρά διοικητικών παρεμβάσεων, όπως η μείωση των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων της χώρας, θεσμικές αλλαγές, όπως η απλούστευση της πολεοδομικής νομοθεσίας και η άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων, και σειρά νέων έργων σε τομείς όπως οι μεταφορές και η ενέργεια, προτείνει το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς. Δείτε τα πλήρη κείμενα.

Το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο
Σειρά διοικητικών παρεμβάσεων, όπως η μείωση των περιφερειών, των νομαρχιών και των δήμων της χώρας, θεσμικές αλλαγές, όπως η απλούστευση της πολεοδομικής νομοθεσίας και η άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων, και σειρά νέων έργων σε τομείς όπως οι μεταφορές και η ενέργεια, προτείνει το νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γ. Σουφλιάς.

Το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο πρόκειται να ψηφιστεί από τη Βουλή τον Σεπτέμβριο, μετά την επεξεργασία του από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Κατά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, ”το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο μαζί με τα ειδικά πλαίσια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό και τη βιομηχανία συνιστούν μία από τις σημαντικότερες διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ”πλέον, καθένας θα ξέρει τι μπορεί να κάνει και πού και όλες οι δραστηριότητες θα υπακούουν σε κανόνες εκ των προτέρων γνωστούς”.

”Στόχος μας η ολοκληρωμένη χωρική ανάπτυξη και αειφορική οργάνωση του εθνικού χώρου, που προωθεί ισόρροπα την ανταγωνιστικότητα, την κοινωνική και οικονομική συνοχή και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος”, τόνισε ο κ. Σουφλιάς.

Η ομιλία Σουφλιά αλλά και το γενικό πλαίσιο του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο