Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Societe Generale: Οι μετοχές που κερδίζουν από την υποβάθμιση!

Εισροές σε σημαντικά blue chip περιμένει η γαλλική τράπεζα μετά την απόφαση του FTSE να υποβαθμίσει το ΧΑ. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για το χρήμα που θα έρθει και το χρήμα που θα… φύγει.

Societe Generale: Οι μετοχές που κερδίζουν από την υποβάθμιση!

Τις δικές τις εκτιμήσεις για τις εισροές και τις εκροές που θα φέρει στα blue chip η απόφαση του οίκου FTSE να προχωρήσει σε υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου σε «προηγμένη αναπτυσσόμενη» αγορά από «αναπτυγμένη» καταθέτει η Societe Generale.

Σύμφωνα με έκθεση της γαλλικής τράπεζας δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή φέτος αλλά καθ’ οδόν προς την υιοθέτηση των αλλαγών κάποιες μετοχές περιμένουν ισχυρότερες εισροές παρά εκροές.

Ετσι, ως τη μετοχή που θα προσελκύσει τα περισσότερα κεφάλαια κατατάσσει τον ΟΤΕ με πιθανές εισροές 42,7 εκατ. ευρώ ή το μέσο τζίρο επτά ημερών. Αντίστοιχα ο ΟΠΑΠ προσδοκά να προσελκύσει χρήμα που αντιστοιχεία σε 11 ημέρες συναλλαγών ή 36,2 εκατ. ευρώ.

Ο Τιτάν είναι επίσης στους κερδισμένους, όπως και τα ΕΛΠΕ. Οι δυο μετοχές περιμένουν τις μεγαλύτερες εισροές αν ως κριτήριο υπολογιστεί ο μέσος όγκος συναλλαγών (32 ημέρες ή 30 εκατ. ευρώ και 27 ημέρες ή 12 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).

«Χαμένη» εμφανίζεται η μετοχή της Πειραιώς η οποία αναμένεται να έχει οριακές εκροές της τάξης των 2,4 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v