Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΓΔΕ: Λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παραβάσεων

Η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων οφείλεται σε παραβάσεις που αφορούν κυρίως σε παρεμπόδιση ελέγχου και σε μη έκδοση αποδείξεων.

ΓΓΔΕ: Λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις λόγω φορολογικών παραβάσεων

Στην αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς της αγοράς και υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά τη διενέργεια σχετικών ελέγχων, προέβη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της συμμόρφωσης.

Οι παραβάσεις αφορούν κυρίως σε παρεμπόδιση του ελέγχου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί ο περαιτέρω έλεγχος, σε μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, σε μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κ.ά.

Η διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των ανωτέρω επιχειρήσεων, που επιβάλλεται με τις αποφάσεις, κυμαίνεται μεταξύ 10 έως 30 ημερών, ανάλογα με τη βαρύτητα της αποδιδόμενης παράβασης.

Συγκεκριμένα οι αποφάσεις αναστολής αφορούν τις ακόλουθες επιχειρήσεις:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΠΑΡΑΒΑΣΗ

ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ

 ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παρεμπόδιση ελέγχου

10 ημέρες

 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΧΑΝΙΑ

Μη έκδοση αποδείξεων

20 ημέρες

 ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ – ΣΝΑΚ, ΧΙΟΣ

Παρεμπόδιση ελέγχου

10 ημέρες

 ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ, ΙΣΤΙΑΙΑ

Παρεμπόδιση ελέγχου και μη έκδοση αποδείξεων

10 ημέρες

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ, ΡΟΔΟΣ

Παρεμπόδιση ελέγχου και μη έκδοση αποδείξεων

30 ημέρες

 

 

 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι, προς περαιτέρω διερεύνηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση φορολογικών ελέγχων και παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες προς τις ΔΟΥ για τη σωστή διενέργειά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v