Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Από αύριο αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου στις Επιτροπές. Στόχος να ψηφιστεί έως το βράδυ της Παρασκευής ξεκλειδώνοντας την δόση των 2 δισ. ευρώ.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου "Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

Η ψήφιση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποδέσμευση δόσης ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ εκ μέρους των εταίρων και δανειστών, στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας χρηματοδοτικής στήριξης που υπέγραψε η Ελλάδα.

Αύριο το πρωί στις 9.30 θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων και το μεσημέρι θα συνέλθουν σε συνεδρίαση οι Επιτροπές Οικονομικών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου επί του πολυνομοσχεδίου.

Την Τετάρτη ορίζεται η ακρόαση των κοινωνικών φορέων, ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις των Επιτροπών, το βράδυ της Τετάρτης θα συνταχθεί η Έκθεση των Επιτροπών.

Το πρωί της Πέμπτης θα συνέλθει η Διάσκεψη των Προέδρων και θα αποφασίσει να ξεκινήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Πέμπτης, η οποία θα διαρκέσει ως το βράδυ και θα συνεχιστεί την Παρασκευή (από το πρωί μέχρι το βράδυ) οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

 

*Η Αιτιολογική Έκθεση, η Έκθεση Διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου, το Σχέδιο Νόμου Παραδοτέα, η Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρύθμισης και ο Πίνακας Τροποποιούμενων και Καταργούμενων Διατάξεων, δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v