Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι κοινές περιπολίες με Τουρκία

"Κάποιοι διατύπωσαν τη φράση κοινές περιπολίες, αυτό σημαίνει εισδοχή τουρκικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που θα έχει μακρόχρονες συνέπειες", είπε ο υπουργός εξωτερικών.

Ν. Κοτζιάς: Απαράδεκτες οι κοινές περιπολίες με Τουρκία
Απέρριψε εκ νέου ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ρ/σ Αlpha 989 το ενδεχόμενο κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, που επανέφεραν Βερολίνο και Βρυξέλλες.

"Κάποιοι διατύπωσαν τη φράση κοινές περιπολίες, αυτό σημαίνει εισδοχή τουρκικών πλοίων στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κάτι που θα έχει μακρόχρονες συνέπειες", είπε.

Και συνέχισε ότι τους εξήγησε ότι αν θέλουν να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα θα πρέπει να κλείσουμε τα τουρκικά παράλια που δεν θα συμφωνήσει η Τουρκία ή να δημιουργηθούν σταθμοί μετεγκατάστασης στην ίδια την Τουρκία.

Πρότεινε καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων στο έδαφος της γειτονικής χώρας, από όπου θα αποχωρούν για τον προορισμό τους, λέγοντας μάλιστα ότι στη χθεσινή της συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, η Άγκελα Μέρκελ συμφώνησε με τα σημεία που της έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως το γεγονός ότι οι κοινές περιπολίες θεωρούνται από την Ελλάδα απαράδεκτες, αυτό δεν σημαίνει ότι ακυρώνουν την ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v