Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσκεψη για τις πληρωμές στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου

Οι τρόποι πληρωμής των παικτών που συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου, αλλά και των τυχόν κερδών, εξετάστηκε σε σύσκεψη της Επιτροπής Παιγνίων με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος και εταιρειών στοιχηματισμού.

Σύσκεψη για τις πληρωμές στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου

Συνάντηση με παρόχους τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, εταιρείες πληρωμών και εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος διοργάνωσε την Τετάρτη η διοίκηση της Επιτροπής Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με θέμα: «Ενημέρωση και συζήτηση για τους τρόπους ελέγχου εισπράξεων και πληρωμών (των συναλλαγών) στους παίκτες, των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στοιχηματισμού μέσω του διαδικτύου». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως κατά τη συνάντηση, «αποσαφηνίστηκαν οι τρόποι Ελέγχου των πληρωμών που πραγματοποιούνται κατά το στοιχηματισμό και την πληρωμή των κερδών στους παίκτες, ενώ οι συμμετέχοντες πάροχοι και εταιρείες πληρωμών διατύπωσαν σχετικές προτάσεις».

Επιπλέον, με αφορμή δημοσίευμα, που αναφέρει ότι «η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) επικύρωσε την νόμιμη λειτουργία των ανώνυμων προπληρωμένων καρτών Paysafecard», η ΕΕΕΠ ανακοινώνει ότι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατο.

Όπως επισημαίνεται, «προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και παρεξηγήσεων και για την υπεύθυνη ενημέρωση του κοινού, η Ε.Ε.Ε.Π. δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει τη νομιμότητα των μέσων συναλλαγών και πληρωμών, λόγω αναρμοδιότητας. Αρμόδια για την νομιμότητα των μέσων συναλλαγών και πληρωμών που χρησιμοποιούνται είναι μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος». Τέλος, «με την ευκαιρία του παραπάνω αναληθούς δημοσιεύματος, η Ε.Ε.Ε.Π. ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η χρήση του λογοτύπου της θα πρέπει να λαμβάνει προηγουμένως την έγκρισή της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο