Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση υπ. Εργασίας-επιστημόνων

Δεν παρουσιάστηκε νέα πρόταση από την πλευρά του υπουργείου. Κλιμάκωση κινητοποιήσεων σχεδιάζουν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων. Αναζητείται τρόπος να μπει πλαφόν στο άθροισμα φόρων και εισφορών.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση υπ. Εργασίας-επιστημόνων

Ακαρπη απέβη η συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ν. Φράγκου με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας την Πέμπτη νέο συλλαλητήριο, ενώ την Παρασκευή θα αποφασίσουν -σε συνεργασία με αγρότες και άλλους κλάδους- την κλιμάκωσή τους.

Η συνάντηση είχε ως στόχο να αναζητηθούν τρόποι να αποτραπούν υπέρμετρες επιβαρύνσεις από τον συνδυασμό ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών επιβαρύνσεων. 

Αμέσως μετά είχε προγραμματιστεί συνάντηση του γενικού γραμματέα με εκπροσώπους των ελεύθερων επαγγελματιών που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης το υπουργείο δεν παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων καμία νέα βελτιωμένη πρόταση, με αποτέλεσμα όλοι οι φορείς να υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ξανά στο σημείο μηδέν.

Την ώρα των συναντήσεων, στο υπουργείο βρέθηκαν και εργαζόμενοι της Softex καθώς πραγματοποιούνταν τριμερής συνάντηση (υπουργείο, διοίκηση εταιρείας, εργαζόμενοι) για να εξετάσουν το θέμα του λουκέτου στη βιομηχανία.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία, με πρόσχημα την πυρκαγιά του καλοκαιριού, μεθοδεύει το κλείσιμο του εργοστασίου και τη μεταφορά της παραγωγής στη Βουλγαρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v