Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Απειλεί με κλείσιμο συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Η Ελλάδα θα αλλάξει τη στάση της και θα δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια, αν κλείσουν τα βόρεια σύνορα για περισσότερο από ένα 24ωρο, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. Να σταλεί μήνυμα στους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη.

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Απειλεί με κλείσιμο συνόρων Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Ανοικτή απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ διατυπώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ως μέσο πίεσης στην Αθήνα για το προσφυγικό.

«Εάν κλείσουν τα βόρεια σύνορα και μείνει η Ελλάδα για περισσότερο από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια», δήλωσε στα «Νέα» ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο ίδιος πιστεύει πως το κλείσιμο των συνόρων στα Σκόπια θα στείλει μήνυμα στους πρόσφυγες να μην ξεκινήσουν για την Ευρώπη. «Οι πρόσφυγες ξεκινούν όταν ξέρουν ότι γρήγορα θα φτάσουν στην Ευρώπη. Εάν δεν υπάρχει αυτή η προοπτική, τότε όλο και λιγότεροι θα πάρουν τον δρόμο», είπε. «Πρέπει να μειώσουμε τις ροές προσφύγων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνον αν τους σταματήσουμε σε κάποια σύνορα», σημείωσε. «Εάν δεν είναι τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, τότε θα πρέπει να είναι τα σύνορα Ελλάδας-Μακεδονίας», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα ελεγχθούν αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, παρά την ενεργοποίηση του ΝΑΤΟ στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο. «Δεν ξέρω αν θα το κάνει η Τουρκία. Αλλά η ΠΓΔΜ είναι πρόθυμη να το κάνει», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v