Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι παίρνουν το ανταποδοτικό τέλος των 18 εκατ. από ΑΠΕ

Τα ποσά, συνολικού ύψους 18.310.331,08 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργών οι σταθμοί Α.Π.Ε. Ο αναλυτικός πίνακας με την κατανομή.

Ποιοι παίρνουν το ανταποδοτικό τέλος των 18 εκατ. από ΑΠΕ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανήρτησε τον πίνακα επιμερισμού των ποσών που παρακρατήθηκαν από τους παραγωγούς ΑΠΕ (αιολικά, μικρά υδροηλεκτρικά, βιομάζα), για την περίοδο 2010 έως και 31.12.2014 και τα οποία πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων εντός των διοικητικών ορίων των οποίων λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε.

Πρόκειται για 291 Δήμους ή δημοτικές ενότητες σε όλη τη χώρα, στα όρια των οποίων βρίσκονται μονάδες ΑΠΕ των παραπάνω τεχνολογιών.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε προχθές ο υπουργός ΠΕΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Οπως δε αναφέρει το υπουργείο «το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οφείλεται στην επίμονη προσπάθεια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όσο και συναρμόδιων υπουργείων, ώστε να επιλυθούν πολλά προβλήματα, ορισμένα από αυτά χρόνια, τα οποία καθιστούσαν ανέφικτη την απόδοση των ως άνω ποσών.

Με τη διευθέτηση των, από το 2010 ακόμη, ανοιχτών θεμάτων, ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Στόχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι να εξαντλεί τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να επιτυγχάνει την κοινωνική «υπεραπόδοση» των μέτρων που λαμβάνει.

Σημειώνεται ότι τα επιμερίσαντα ποσά που παρακρατήθηκαν από τη ΛΑΓΗΕ ΑΕ και - στην περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών - από τη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, τα οποία ανέρχονται συνολικά στα 18.310.331,08 ευρώ, πρόκειται να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. 

*Η σχετική απόφαση και η κατανομή στους δήμους και δημοτικά διαμερίσματα δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v