Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με κλούβες και χειροπέδες μεταφέρονται παράτυποι μετανάστες

Μεταφέρονται από το πρωί στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου 150 παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν, που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά. Πώς σχολιάζει ο Γ. Κυρίτσης.

Με κλούβες και χειροπέδες μεταφέρονται παράτυποι μετανάστες

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με χειροπέδες μιας χρήσεως και μέσα στα καγκελόφραχτα ειδικά οχήματα της Αστυνομίας μεταφέρονται από το πρωί στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου 150 παράτυποι μετανάστες από το Πακιστάν, που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι μετανάστες έφτασαν με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» από τη Μυτιλήνη, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά λίγο μετά τις 8 το πρωί. Οι μετανάστες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής στη χώρα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν παράνομα.

Ένας εκ των 150 μεταναστών μίλησε στο MEGA λέγοντας ότι φοράνε όλοι χειροπέδες, ότι άλλοι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" μετέφερε την ενημέρωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι αυτοί δεν ταξίδεψαν από το νησί με χειροπέδες αλλά με πλαστικές μιας χρήσεως. Συμπλήρωσε ότι έμειναν "σε περιορισμένο χώρο του καραβιού αλλά όχι δεμένοι".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v