Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεροβασίλη: Με μέτρα 1+1+1 θα κλείσει η αξιολόγηση

Ασφαλιστικό-φορολογικό μπορούν να νομοθετηθούν πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος. Στόχος συνολική συμφωνία ως το Πάσχα. Δεν περιλαμβάνεται ο ορισμός της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας» στο νομοσχέδιο για το προσφυγικό.

Γεροβασίλη: Με μέτρα 1+1+1 θα κλείσει η αξιολόγηση

Στόχος είναι να βρεθεί 1% του ΑΕΠ από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από φορολόγηση και 1% του ΑΕΠ από ένα πακέτο έμμεσων κυρίως φόρων, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr προ δύο εβδομάδων

Σχολιάζοντας τα μέτρα που αφορούν στους έμμεσους φόρους, υποστήριξε ότι στόχος είναι να μην πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να μην υπάρχουν.

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην αύξηση φόρων, αλλά είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε και επιδιώκει να σηκώσουν το βάρος αυτοί που αντέχουν.

Τόνισε ότι αν μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει ασφαλιστικό και φορολογικό χωρίς να έχει κλείσει η αξιολόγηση, αυτό θα γίνει, αλλά τα χρονοδιαγράμματα δεν θα αλλάξουν. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει το κλείσιμο της αξιολόγησης πριν το Πάσχα.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει απόσταση στα «κόκκινα δάνεια». Επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να προστατευτούν η πρώτη κατοικία και οι μικρομεσαίοι.

Το προσφυγικό

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, τις επόμενες ημέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο για το προσφυγικό προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας ως «ασφαλούς». Ενσωματώνεται όμως στο εθνικό δίκαιο κοινοτική οδηγία για το θέμα του ασύλου.

Παράλληλα, όπως είπε, προχωρά η δημιουργία 30.000 θέσεων έως τα μέσα του επόμενου μήνα, ενώ η κυβέρνηση αξιολογεί τη μείωση των ροών από την Τουρκία.

Η συζήτηση στη Βουλή

Σχολιάζοντας την απογευματινή συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι στόχος είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιοι επιθυμούν συγκάλυψη υποθέσεων και ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήτηση ουσίας. 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε πιθανό αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές, αρκέστηκε να σημειώσει ότι είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάλεσε εκ νέου τη ΝΔ να πάρει θέση για το θέμα Παπασταύρου μετά και από νέο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, που υποστηρίζει ότι αυτός ήταν δικαιούχος στον επίμαχο λογαριασμό που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναφορικά με την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της ο Γ. Κουμουτσάκος, η Ολγα Γεροβασίλη μίλησε για έλλειψη ψυχραιμίας προσθέτοντας ότι δεν έχει προσωπικά με τον ίδιο. «Καλοδεχούμενη η αγωγή, αλλά μαζί ζητούμε να κατατεθούν τα τιμολόγια της ΝΔ με το κύκλωμα των εκβιαστών».

Ο Γιάννης Μουζάλας

Αναφορικά με την υπόθεση του Γιάννη Μουζάλα, αρκέστηκε να πει ότι ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος θα συζητήσουν και θα πάρουν τις αποφάσεις. Επανέλαβε δε την καθαρή θέση του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος. 

Ο Δημήτρης Μάρδας

Απαντώντας σε ερώτηση για τις γνωστές δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα, υποστήριξε ότι οι διατυπώσεις πρέπει να είναι προσεκτικές για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις. Δεν πιστεύει ούτε ο κ. Μάρδας ότι τα ζητήματα ανάπτυξης της χώρας θα λυθούν μέσα από το προσφυγικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v