Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύκλωμα-μαμούθ που εξαπατούσε επενδυτές αποκάλυψε η ΕΛΑΣ

Συνελήφθησαν με εντάλματα τα πέντε αρχηγικά μέλη και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 25 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Το ύψος της απάτης ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60.

Κύκλωμα-μαμούθ που εξαπατούσε επενδυτές αποκάλυψε η ΕΛΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κύκλωμα, μέσω της σύστασης πολύπλοκων εταιρικών σχημάτων-funds και χρησιμοποιώντας offshore εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους δεκάδων χωρών παγκοσμίως, εξαπατούσε επενδυτές από διάφορες χώρες καθώς και από την Ελλάδα, δίνοντας υποσχέσεις για μεγάλα κέρδη και αποδόσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές, συνελήφθησαν με εντάλματα τα πέντε αρχηγικά μέλη και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε 25 επιπλέον μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ πρωταγωνιστής της απάτης φέρεται ένας άλλος Έλληνας, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση οικονομικού εγκλήματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι αποκαλύψεις θα φέρουν καταιγίδα, ενώ αφορούν μεταξύ άλλων και «παράγοντες» των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία.

Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ έρευνες γίνονται παράλληλα στη Βρετανία και την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v