Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νάρκη για την κρουαζιέρα το τουρκικό πραξικόπημα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας ήδη έχουν ακυρωθεί 158 call για την επόμενη χρονιά.

Νάρκη για την κρουαζιέρα το τουρκικό πραξικόπημα

Τα γεγονότα στην Τουρκία ναρκοθετούν την κίνηση Κρουαζιέρας στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες παρότι φέτος το πραξικόπημα οδήγησε σε αύξηση της κίνησης τα επόμενα χρόνια υπάρχει φόβος η εικόνα να αλλάξει καθώς μεγάλες εταιρείες του κλάδου αποχωρούν από την Ανατολική Μεσόγειο.

«Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν ακύρωση περίπου 158 Calls από ελληνικούς προορισμούς στο σύνολό τους και μείωση επιβατών περίπου 330.000 στοιχεία που αφορούν όλα τα λιμάνια και transit επιβάτες σε όλους τους προορισμούς. Βέβαια ακόμη ίσως είναι σύντομα για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας και ας ελπίσουμε ότι νέα πλοία θα προστεθούν, στην Ανατολική Μεσόγειο» επισημαίνει όπως μεταδίδει το Πρώτο Θέμα

«Έχουμε βέβαια προϋπολογίσει επιπλέον αρνητική κίνηση όσον αφορά τη διακίνηση τουριστών από Τουρκία με Τούρκους επιβάτες μια που φαίνεται ότι η απλουστευμένη διαδικασία βίζας δεν θα ισχύσει για τα επόμενα έτη. Έτσι λοιπόν υπολογίζουμε ότι επιπλέον περίπου 50.000 επιβάτες ίσως μειωθούν από την γείτονα Τουρκία, τα επόμενα έτη αν δεν υπάρξει στήριξη απλούστευσης έκδοσης βίζας», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v