Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΝ: Διαρροή επικίνδυνων χημικών σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Αυτοψία σε πλαστική δεξαμενή εταιρείας αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο από την Επιθεώρηση του Υπ. Περιβάλλοντος. Η εταιρία δραστηριοποιούταν χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.

ΥΠΕΝ: Διαρροή επικίνδυνων χημικών σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο
Η Επιθεώρηση Νοτίου Ελλάδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κινητοποιήθηκε άμεσα και διενήργησε αυτοψία, σήμερα το πρωί, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, ύστερα από διαρροή εύφλεκτου χημικού υλικού από δεξαμενή, σε εταιρεία αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων στον Ασπρόπυργο, προκειμένου να διαπιστωθούν οποιεσδήποτε παραβάσεις.

Η πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 700 λίτρων, περιείχε φορμαλδεΰδη, όταν κατά τη μεταφορά της με ανυψωτικό περονοφόρο μηχάνημα (clark) έπεσε και έσπασε στο έδαφος, με αποτέλεσμα το εύφλεκτο υγρό χημικό να διαχυθεί. Η Διευθύντρια Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδας, κ. Σόνια Ελευθεριάδου και ο Τμηματάρχης, κ. Βασίλης Δαλαμάγκας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και μετέβησαν στον Ασπρόπυργο για τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν δίχως προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για επικίνδυνα υλικά όπως η φορμαλδεΰδη και χωρίς απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, ενώ στις αποθήκες της βρέθηκαν 20 δεξαμενές με φορμαλδεΰδη χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας. Έχουν διαταχθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της περαιτέρω ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v