Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξέγερση Σκουρλέτη: Το πρόγραμμα είναι νεοφιλελεύθερο, δεν βγαίνει εάν...

Ο υπουργός Ενέργειας είναι ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε σοβαρά στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να δεχτώ να φύγει το 17% της ΔΕΗ. Ξένο με εμάς και ακραία νεοφιλελεύθερο το πρόγραμμα, δεν το υιοθετούμε.

Εξέγερση Σκουρλέτη: Το πρόγραμμα είναι νεοφιλελεύθερο, δεν βγαίνει εάν...
Την πρώτη σοβαρή διαφοροποίηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης ανέδειξε η ομιλία του υπουργού Ενέργειας-Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναμενόταν, αντιτάχθηκε σε πλευρές του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων (τις οποίες αποκάλεσε "ιδιωτικοποιήσεις") αλλά και στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη συζήτηση για το χρέος.

Αφού τόνισε ότι η συμφωνία (του περσινού καλοκαιριού) "έχει πολλές αναγνώσεις", συνέχισε σε υψηλούς τόνους: "Αυτό που μας δεσμεύει στους πολίτες είναι ό,τι του είπαμε τον περσινό Σεπτέμβριο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι πρέπει να φύγει το 17% της ΔΕΗ. Μία συρρικνωμένη ΔΕΗ θα είχε ασκήσει κοινωνική πολιτική σ΄αυτές τις συνθήκες; Δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών αυτές, είναι μάχες βαθιά πολιτικές".

Εξίσου αυστηρή ήταν η αναφορά του στον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα του χρέους. "Η συζήτηση γίνεται με αντιφατικό τρόπο. Αν η απόφαση συνοδευτεί από νέο μνημόνιο πρέπει να απαντηθεί πού πάμε".

Η κατάληξη ήταν επίσης καταπέλτης: "Αν δεν απαντηθούν όλα αυτά, το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Είναι ένα πρόγραμμα ξένο με εμάς, ακραίο νεοφιλελεύθερο, δεν το υιοθετούμε".

Η κατακλείδα της ομιλίας του κ/Σκουρλέτη ήταν ενδεικτική: "Θα ήθελα στο μέλλον οι νέοι άνθρωποι να νοιώθουν υπερήφανοι για μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v