Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Μαζί συμφωνήσαμε, μαζί θα τα εφαρμόσουμε

Ενωτική εμφάνιση με ονομαστική στήριξη στους υπουργούς της κυβέρνησης και στον Γιάνη Βαρουφάκη από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ωστόσο έθεσε όρια στο «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία.

Τσακαλώτος: Μαζί συμφωνήσαμε, μαζί θα τα εφαρμόσουμε

"Το μνημόνιο δεν είναι δικό μας αλλά το σύνθημά μας πρέπει να είναι: κάθε εμπόδιο για καλό. Ολοι μαζί συμφωνήσαμε (στο τι πρέπει να γίνει) και όλοι μαζί θα εφαρμόσουμε, μαζί τα κάναμε".

Αυτή ήταν η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις κριτικές φωνές που ακούσθηκαν από το βήμα του συνεδρίου (σε ηγετικό επίπεδο από τον Πάνο Σκουρλέτη) για την εφαρμογή της συμφωνίας.

Καταχειροκροτούμενος δε από τους συνέδρους (σχεδόν σε όλα τα σημεία της ομιλίας του) εμφανίσθηκε ενωτικός, κατονομάζοντας υπουργούς που εξήντλησαν κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό - από τον Ανδρέα Ξανθό και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, μέχρι τον Γιώργο Σταθάκη, τον Νίκο Φίλη και τον Γιώργο Χουλιαράκη (με τον οποίον οι ...κακές γλώσσες τον έφεραν σε αντιπαλότητα).

Ο κ.Τσακαλώτος υπεράσπισε και τον Γιάνη Βαρουφάκη για την διαπραγμάτευση του περσινού, πρώτου, εξαμήνου: "Δεν φταίει ο Βαρουφάκης για την κατάληξη, και τον Κοσμά τον Αιτωλό να είχαμε υπουργό στη θέση του πάλι θα έκαναν τα πάντα (οι δανειστές) για να αποτύχει η Αριστερά", ήταν η φράση.

Αντιθέτως, έθεσε όρια στο "άνοιγμα" του ΣΥΡΙΖΑ προς την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Παραπέμποντας σε μία ρήση... "το φλερτ είναι υπόσχεση χωρίς εγγυήσεις", ζήτησε να υπάρξουν...εγγυήσεις σ΄αυτό τον διάλογο διότι "ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς".

Δεσμεύθηκε τέλος να διαπραγματευτεί σκληρά η κυβέρνηση με τους θεσμούς έτσι ώστε σε έναν χρόνο από τώρα να λένε οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και κέρδισε πολλά για την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v