Τζανακόπουλος: Θα υπάρχει staff level agreement ως τις 28 Νοεμβρίου

Το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων πρέπει και μπορεί να τηρηθεί για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του έτους, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πώς αποτίμησε την επίσκεψη Ομπάμα. Επίθεση σε Μητσοτάκη.

Τζανακόπουλος: Θα υπάρχει staff level agreement ως τις 28 Νοεμβρίου

Μέχρι τις 5 Δεκέμβρη θα έχουμε κλείσει την αξιολόγηση, ώστε να τεθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα για το χρέος, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Το χρονοδιάγραμμα πρέπει και μπορεί να τηρηθεί για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα ως το τέλος του έτους, υπογράμμισε. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην πορεία των διαπραγματεύσεων. «Οι συζητήσεις τρέχουν και το χρονοδιάγραμμα είναι δυνατόν να τηρηθεί ώστε να έχουμε στις 27-28 Νοεμβρίου το staff level agreement», είπε.

Εχουμε την πεποίθηση ότι θα έχουμε συμφωνία εντός του χρονοδιαγράμματος, επανέλαβε, σημειώνοντας ότι θεωρούμε πως τα δημοσιονομικά θα πρέπει να συζητηθούν σε συνάρτηση με τα μέτρα για το χρέος. «Με αυτή την έννοια, επίσημη συζήτηση για τα δημοσιονομικά δεν υπάρχει», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η επίσκεψη Ομπάμα 

Η κυβέρνηση στέκεται στις αναφορές του Μπάρακ Ομπάμα για την λιτότητα και τη ρύθμιση του χρέους, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος και στις σχετικές προτροπές της Κομισιόν.

Στα θετικά από την επίσκεψη καταγράφει και την αναγνώριση του αμερικανού προέδρου της συμβολής της χώρας στο προσφυγικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα βγαίνει από την απομόνωση και αυτό φαίνεται από τους ηγέτες που επισκέφθηκαν στη χώρα (Ομπάμα, Πούτιν, Πάπας) ενώ διοργάνωσε και τη διάσκεψη του Νότου.

Επίθεση σε Μητσοτάκη

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά επιμένει στην καταστροφολογία και τον απόλυτο μηδενισμό. Η συγκεκριμένη πολιτική ρητορική δεν είναι υπονομευτική για την κυβέρνηση αλλά για την ίδια τη χώρα. Επιμένει να θέλει να προκαλέσει κλίμα αποσταθεροποίησης ζητώντας διαρκώς εκλογές.

Σημείωσε ότι ακόμη και ο Ομπάμα αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την καταστροφολογία Μητσοτάκη. «Την καταστροφή τη βλέπει μόνο ο κ. Μητσοτάκης και τμήμα της ηγεσίας της ΝΔ και είναι μια ρητορική εξαιρετικά υπονομευτική τόσο για τον ίδιο όσο και για τη χώρα», σημείωσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v