Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς κινήθηκαν οι τιμές στην πιλοτική δημοπρασία φωτοβολταϊκών

Στο διαγωνισμό εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ να συμμετάσχουν 25 προτάσεις για μονάδες φωτοβολταϊκών. Οι τιμές κυμάνθηκαν γύρω στα 80 ευρώ οι 1.000 κιλοβατώρες για την κατηγορία μονάδων με ισχύ άνω του ενός μεγαβάτ.

Πώς κινήθηκαν οι τιμές στην πιλοτική δημοπρασία φωτοβολταϊκών

Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων της ΡΑΕ, για τον πρώτο πιλοτικό διαγωνισμό αδειών για φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με πληροφορίες διαμορφώθηκαν τιμές γύρω στα 80 ευρώ οι 1.000 κιλοβατώρες για την κατηγορία μονάδων με ισχύ άνω του ενός μεγαβάτ.

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ να συμμετάσχουν 25 προτάσεις για μονάδες φωτοβολταϊκών. Για την πρώτη κατηγορία φωτοβολταϊκών ισχύος έως ένα μεγαβάτ, εγκρίθηκαν να συμμετάσχουν 13 προτάσεις με συνολική ισχύ 6,8 μεγαβάτ και για τη δεύτερη, που αφορά μονάδες άνω του ενός μεγαβάτ, εγκρίθηκαν να συμμετάσχουν 12 προτάσεις με συνολική ισχύ 50,21 μεγαβάτ

Μεταξύ των εταιρειών οι προτάσεις των οποίων επελέγησαν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, είναι η ΕΛ.ΠΕ Ανανεώσιμες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στην ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ κατακυρώθηκαν τα εξής τρία έργα:

• Φ/Β Συστήματος στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου, 3,6 μεγαβάτ
• Φ/Β Συστήματος στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης 4 μεγαβάτ ι
• Φ/Β Συστήματος στην ΒΙΠΕ Καβάλας, 1 μεγαβάτ

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμμετοχών του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, επεσήμανε: «Υλοποιώντας την στρατηγική μας, για διαφοροποίηση του ενεργειακού μας μίγματος μέσω ανάπτυξης σημαντικού χαρτοφυλακίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κατοχυρώσαμε σήμερα στο πλαίσιο του διαγωνισμού της ΡΑΕ 3 φωτοβολταικά έργα, συνολικής ισχύος 8,6 MW.

Βούληση και φιλοδοξία μας είναι να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στον κλάδο των Ανανεώσιμων, τα επόμενα χρόνια.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v