Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτέλα: Η μοίρα μας δεν πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ αλλά από την Ε.Ε.

«Δεν πιστεύω ότι η μοίρα μας πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το σπίτι μας», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτέλα.

Πιτέλα: Η μοίρα μας δεν πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ αλλά από την Ε.Ε.

Υπέρ των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων αλλά και με σαφείς αιχμές κατά του ΔΝΤ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Τζιάνι Πιτέλα.

«Το λέω ανοιχτά μπροστά στις κάμερες, η Ελλάδα είναι μια μεγάλη δημοκρατική χώρα και πρέπει να έχει το δικαίωμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για αυτό θα δώσουμε μάχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Αναφερθείς στη στάση του ΔΝΤ είπε: «Δεν πιστεύω ότι η μοίρα μας πρέπει να εξαρτάται από το ΔΝΤ αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι το σπίτι μας» σημείωσε ο κ. Πιτέλα.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα επιπλέον μέτρα που ζητούν οι θεσμοί απάντησε:«Πρέπει να γίνει με τρόπο ξεκάθαρο που θα είναι υπέρ των πολιτών και πάνω από όλα υπέρ των αδυνάμων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ακόμα μια φορά θα τα φορτωθούν στην πλάτη τους οι φτωχοί πολίτες». Εξέφρασε την ευχή να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση για να ανασάνει η Ελλάδα και να επανεκκινηθεί ο οικονομικός τομέας» υπογράμμισε.

Τέλος ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας είπε «πρέπει να στηρίζεται στις αξίες και στις αρχές της ισότητας. Σοσιαλισμός και Δημοκρατία σημαίνουν ισότητα, ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιώματα» υπογράμμισε ο Ιταλός πολιτικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v