Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού στήνει τα μεγάλα… πάρτι η φοροδιαφυγή

Ενεχυροδανειστήρια και γραφεία τελετών εκτόπισαν την εστίαση από τις πρώτες θέσεις της φοροδιαφυγής. Υψηλά τα ποσοστά παραβατικότητας σε Ιόνια νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα.

Πού στήνει τα μεγάλα… πάρτι η φοροδιαφυγή

Στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα φαίνεται να έχουν «μεταναστεύσει» τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας έναντι της φορολογικής νομοθεσίας, με κλάδους όπως οι μεταφορές, τα ενεχυροδανειστήρια και τα… γραφεία κηδειών να εκτοπίζουν σε χαμηλότερες θέσεις παραβατικότητας τον κλάδο της εστίασης.

Μια πρώτη επεξεργασία των στοιχείων από τους σαρωτικούς ελέγχους που διενήργησαν τους τελευταίους μήνες τα ειδικά συνεργεία ελέγχου της ΑΑΔΕ αποκαλύπτουν ότι η παραβατικότητα ανά γεωγραφική περιοχή χτύπησε κόκκινο στα νησιά του Ιονίου, αφήνοντας σε πολύ χαμηλότερες θέσεις τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σαντορίνη.

Τα υψηλότερα ποσοστά εντοπίστηκαν σε:

Κέρκυρα: 59%

Ζάκυνθος: 34%

Κεφαλονιά: 32%

Λάρισα: 32%

Ρέθυμνο: 31%

Στους κλάδους όπου εντοπίζονται τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής, οι έλεγχοι φέρνουν στην πρώτη θέση, με 61%, τους παραγωγούς πάγου και τα ενεχυροδανειστήρια ενώ ακολουθούν:

· Ταξί: 56%

· Πούλμαν: 54%

· Βυτιοφόρα νερού - Θαλάσσια σπορ: 53%

· Χονδρεμπόριο ενδυμάτων: 52%

· Περιποίηση νυχιών - γραφεία τελετών - κέτερινγκ: 50%

Αντίθετα στους «συνήθεις υπόπτους», όπου οι έλεγχοι διενεργούνται με ιδιαίτερη έμφαση τους καλοκαιρινούς μήνες, το ποσοστό συμμόρφωσης φαίνεται να αυξάνεται καθώς η παραβατικότητα διαμορφώνεται σε:

· Καντίνες - Κουρεία: 29%

· Υπαίθριο εμπόριο: 26%
· Καφενεία - Ενοικιαζόμενα: 25%

· Ψητοπωλεία - Ταβέρνες: 24%

· Καφετέριες: 13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v