Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιδοτήσεις 28 εκατ. ευρώ για 1.400 νέους αγρότες στη Δυτ. Ελλάδα

Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «πέραν των παραπάνω, υπάρχουν άλλοι 317 επιλαχόντες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά δεν εντάσσονται εξαιτίας εξάντλησης του προϋπολογισμού». Διεκδικούνται επιπλέον πόροι.

Επιδοτήσεις 28 εκατ. ευρώ για 1.400 νέους αγρότες στη Δυτ. Ελλάδα

Περισσότεροι από 1.400 νέοι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Ελλάδα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που αφορά στην εγκατάσταση νέων γεωργών. Οι νέοι αυτοί αγρότες είναι δικαιούχοι συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 28.202.624 ευρώ, δηλαδή ο κάθε ένας λαμβάνει για το ξεκίνημά του από 17.000 ευρώ, έως 22.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «πέραν των παραπάνω, υπάρχουν άλλοι 317 επιλαχόντες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά δεν εντάσσονται εξαιτίας εξάντλησης του προϋπολογισμού».

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «συνεχίζουμε τις επαφές με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους αρμόδιους φορείς και έχουμε ζητήσει αύξηση των πόρων, κατά 5.700.000 ευρώ, προκειμένου να κατορθώσουμε να ενισχύσουμε το σύνολο των νέων αγροτών που πληρούν τις προϋποθέσεις», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «με συντονισμένες ενέργειες η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διεκδίκησε κι εξασφάλισε επιπλέον χρηματοδότηση 3.502.624 ευρώ, πέραν του ποσού των 24.700.000 ευρώ που αρχικά είχε κατανεμηθεί».

Αναφερόμενος στον πρωτογενή τομέα, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελεί προτεραιότητα, διότι αποδεδειγμένα μπορεί να αποτελέσει τη λύση για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, τόσο περιφερειακά, όσο και εθνικά» προσθέτοντας: «Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να στηρίζονται και αυτό έχουμε θέσει στοίχημά μας ως περιφερειακή Αρχή. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους αγρότες, ιδίως τους νέους ανθρώπους που στρέφονται στην παραγωγή και για αυτό ζητάμε περισσότερους πόρους, ώστε να παρέχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια σε περισσότερους νέους, γιατί είναι ανάγκη να βρούμε τρόπους, ώστε να τους κρατήσουμε στην πατρίδα μας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v