Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λε Μερ: Καθαρή και αξιόπιστη για τις αγορές λύση στο χρέος

«Δουλεύουμε για να βρούμε συναινέσεις με τα άλλα μέλη του Eurogroup και είμαι πεπεισμένος ότι θα την βρούμε τις επόμενες εβδομάδες», τονίζει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών. Ζητά από Αθήνα να κλείσει η αξιολόγηση.

Λε Μερ: Καθαρή και αξιόπιστη για τις αγορές λύση στο χρέος

Θα μιλήσουμε για την Ελλάδα, είμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης μιας τελικής λύσης, τόνισε ο γάλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, προσερχόμενος στο Eurogroup. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρούμε μια συμφωνία σύντομα ως το συμβούλιο του Ιουνίου. Περιμένουμε ότι η Ελλάδα ανέλαβε κάποιες δεσμεύσεις, να κλείσει την αξιολόγηση ως τον Ιούνιο. Περιμένουμε κάποιες ακόμα κινήσεις από την Αθήνα αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι θα βρούμε τη συμφωνία για την 4η αξιολόγηση. 

Πρέπει να καθορίσουμε το πλαίσιο για τη διαχείριση του χρέος. Πρέπει να είναι «καθαρό, περιεκτικό  και αξιόπιστο για τις αγορές». Δουλεύουμε για να βρούμε συναινέσεις με τα άλλα μέλη του Eurogroup και είμαι πεπεισμένος ότι θα την βρούμε τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να κλείσουμε την αξιολόγηση και μετά να βρούμε το πλαίσιο για τον χειρισμό του χρέους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v