Νουί: Oι ελληνικές τράπεζες τα πήγαν καλά στα stress tests

Τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και αυτές πλέον αποδίδουν καρπούς, υπογράμμισε η Nτ. Νουί, ενώ πρόσθεσε πως ο SSM θα διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Νουί: Oι ελληνικές τράπεζες τα πήγαν καλά στα stress tests

Oι εγχώριες τράπεζες τα πήγαν καλά στα stress test και η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί. Eλπίζουμε ότι οι καταθέτες θα πειστούν ώστε να επιστρέψουν τα χρήματά τους, δήλωσε η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί στην τηλεόραση του Alpha.

Τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και αυτές πλέον αποδίδουν καρπούς, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως ο SSM θα διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν προς την σωστή κατεύθυνση.

Πιστεύουμε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένας ενάρετος κύκλος υπογράμμισε η Ντ. Νουί συμπληρώνοντας ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι ένα καλό εργαλείο που μπορεί να αντιμετωπίσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν λύσεις για να εξυπηρετηθούν τα δάνεια και να γίνουν βιώσιμα, να ξεχαστεί ένα κομμάτι του δανείου και το υπόλοιπο να μπορεί να εξυπηρετηθεί, τόνισε. Είναι ένα «προιόν» που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει και στην Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον οδικό χάρτη που κατέθεσε η κυβέρνηση για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, το χαρακτήρισε ένα καλό σχέδιο και τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του. «Προφανώς η καθοριστική στιγμή θα είναι τι θα συμβεί στο τέλος του προγράμματος, το οποίο έρχεται σύντομα και αν η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση κατέθεσε τον οδικό χάρτη, είναι ένα καλό σχέδιο το οποίο πρέπει να εφαρμοστεί», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus