ΓΣΕΕ: Οι πολίτες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί

Έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, δείχνει ότι το 89% των ερωτηθέντων, απάντησαν πως πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί στη χώρα.

ΓΣΕΕ: Οι πολίτες πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί

Η ολοκλήρωση του μνημονίου, δεν πείθει τους πολίτες ότι θα σηματοδοτήσει και την ολοκλήρωση των πολιτικών λιτότητας. Έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, δείχνει ότι το 89% των ερωτηθέντων, απάντησαν πως πιστεύουν ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί στη χώρα. Επίσης, ανάλογο ποσοστό άνω του 80% έχει την ίδια άποψη και ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση το δεδομένο αυτό, είναι φυσιολογικό πάνω από δύο στους τρεις ερωτηθέντες (ποσοστό 67%) να πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Βέβαια, το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αντίστοιχη προηγούμενη έρευνα. Όμως ακόμα και έτσι παραμένει πολύ υψηλό το ποσοστό των «απαισιόδοξων» πολιτών…

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας ξεχωρίζει ότι πάνω από οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες (83%) θέλουν ο πρωθυπουργός να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε παλαιότερα.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 30 Αυγούστου, λίγες ημέρες μετά την λήξη του τρίτου Μνημονίου, σε πανελλαδικό δείγμα 1.003 ατόμων. Η ΓΣΕΕ δημοσίευσε την έρευνα από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της παρουσίας της Συνομοσπονδίας ενόψει της έναρξης της 83ης ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v