Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kτιριακές Υποδομές: Σύμβαση για το νέο Δημοτικό στο Κάτω Νευροκόπι

Το έργο αποτελεί αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας και εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της ακριτικής περιοχής με σύγχρονες δημόσιες σχολικές υποδομές.

Kτιριακές Υποδομές: Σύμβαση για το νέο Δημοτικό στο Κάτω Νευροκόπι

Στην υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του νέου 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Νευροκοπίου, προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ), Γιάννης Χαρωνίτης την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018.

Το έργο αποτελεί αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας και εκπαιδευτικής κοινότητας. Θα καλύψει τις ανάγκες των μαθητών της ακριτικής περιοχής με σύγχρονες δημόσιες σχολικές υποδομές, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Κάτω Νευροκόπι θα διαθέτει 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες ξένων γλωσσών και αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, κουζίνα με τραπεζαρία, γραφεία καθώς και Άιθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Θα διαθέτει ακόμη υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Η μελέτη κατασκευής του νέου Δημοτικού Σχολείου είναι βασισμένη στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στοχεύοντας στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας με τεράστιο περιβαλλοντολογικό αλλά και οικονομικό όφελος. Επίσης θα διαθέτει φωτοβολταϊκά συστήματα, τοποθετημένα στην στέγη του κτιρίου, τα οποία θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Το έργο θα κατασκευάσει η εταιρεία “Στέντωρ ΑΕ” με συμβατική δαπάνη κατασκευής 1.979.100,02 ευρώ. Η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται σε 730 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v