Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικές: Να δεχθούν τα κόμματα τη συνταγή των τριών πυλώνων

Στον μονόδρομο του συστήματος των τριών ασφαλιστικών πυλώνων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ στο 20ο Ασφαλιστικό και Αντασφαλιστικό Συνέδριο.

Ασφαλιστικές: Να δεχθούν τα κόμματα τη συνταγή των τριών πυλώνων

Όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να δεχθούν τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση παράλληλα με την κοινωνική ασφάλιση στην αντιμετώπιση του συνταξιοδοτικού προβλήματος, επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Ασφαλιστικού και Αντασφαλιστικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρηγεωργίου, το σύστημα των τριών πυλώνων μέσα από σοβαρή εποπτεία, είναι η συνταγή με την οποία θα πρέπει να ξεκινήσουμε έτσι ώστε σε βάθος 15ετίας να έχουμε βελτιώσει τα πράγματα στο συνταξιοδοτικό πεδίο. Στον δεύτερο επίσης πυλώνα θα πρέπει προφανώς να υπάρχει δυνατότητα επιλογής στους ασφαλισμένους.

Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά κέρδισε σε αξιοπιστία, ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις αυστηρές απαιτήσεις του εποπτικού πλαισίου Solvency ΙΙ και βγαίνει από την κρίση αξιόπιστη, δυνατή, ισχυρή, παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες και το κούρεμα των ομολόγων στα πλαίσια του PSI.

Σημείωσε πως σε παγκόσμιο επίπεδο, βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής με την διεθνή αγορά να είναι υποασφαλισμένη και με νέους κινδύνους να μας απασχολούν, όπως για παράδειγμα το cyber-risk. 

Σε ό,τι αφορά τις φυσικές καταστροφές, ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι μικρή μόνο γεύση πήραμε από το τραγικό περιστατικό στο Μάτι. «Τι θα γίνει σε περίπτωση σεισμού», αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας πως, όπως θα πρέπει να χρηματοδοτούμε την κρατική τηλεόραση, έτσι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουμε και την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, προκειμένου ολόκληρη η κοινωνία να είναι προστατευμένη.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Μαζαράκης, τόνισε ότι με βεβαιότητα θα υπάρξει νέο ασφαλιστικό σχέδιο, χωρίς όμως να γνωρίζει ποιος θα είναι ο υπουργός που θα το υπογράψει. Κάποιοι μπερδεύουν τα μακροοικονομικά δεδομένα με τις χρηματοδοτικές ροές των δυο επόμενων χρόνων, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζαράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v