Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο ζητά το ΚΙΝΑΛ

«Η μεταβίβαση έγινε αντίθετα ακόμη κι από το δικό σας νόμο το 2016. Πάσχουν οι αποφάσεις και συνταγματικά και νομικά και εγείρονται ζητήματα παράβασης καθήκοντος», υποστηρίζουν δυο βουλευτές.

Ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο ζητά το ΚΙΝΑΛ

Τροπολογία για την ανάκληση της απόφασης παραχώρησης ακινήτων στο Υπερταμείο κατέθεσε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής.

Στο κείμενο το οποίο υπογράφουν οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος και Βασίλης Κεγκέρογλου  (φωτ.) αναφέρεται ότι ο υπουργός Οικονομικών και η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. παραδέχονται πως η λίστα με τους 10.119 ΚΑΕΚ που αντιστοιχούν στα ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία μεταβιβάστηκαν στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) προέκυψε από μη επεξεργασμένα, μη επικαιροποιημένα και ακριβή στοιχεία, Ως αποτέλεσμα συμπεριλαμβάνονται ακίνητα που τυγχάνουν ειδικής προστασίας, όπως αρχαιολογικοί χώροι και λοιπά ακίνητα εκτός συναλλαγής.

Χαρακτηριστικά επισημαίνεται ότι "επιβάλλεται επομένως, για λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των σχετικών ΦΕΚ, με τα οποία μεταβιβάστηκαν τα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην ΕΤΑΔ Α.Ε.. Εφόσον η Κυβέρνηση επιθυμεί την ικανοποίηση του αιτήματος της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. για μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, πέραν αυτής που έχει ήδη εκχωρήσει, αυτό πρέπει να γίνει με βάση την πρόβλεψη του άρθρου 196 παρ. 4 και με τη διαδικασία του άρθρου 209 του Ν. 4389/2016".

«Η μεταβίβαση έγινε αντίθετα ακόμη κι από το δικό σας νόμο το 2016. Πάσχουν οι αποφάσεις και συνταγματικά και νομικά και εγείρονται ζητήματα παράβασης καθήκοντος», υπογράμμισε ο Γ. Κουτσούκος, παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v