Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία με νέα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στο Μάτι

Προβλέπεται ότι απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και το τέλος ακίνητης περιουσίας οι κάτοικοι σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τροπολογία με νέα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στο Μάτι

Η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, το τέλος ακίνητης περιουσίας και το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων όσων ακινήτων βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχουν κηρυχθεί μη κατοικήσιμα προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Μιλώντας στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αλέξης Χαρίτσης σημείωσε πως η ρύθμιση αφορά ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φωτιάς, πλημμύρας ή σεισμού. Να σημειωθεί πως η τροπολογία έχει το χαρακτήρα της αναδρομικότητας για να καλυφθούν οι πληγέντες των πυρκαγιών του Ιουλίου (ισχύει από 23/7/ 2018 )

Κατά την τοποθέτηση του ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “ο δικαιούχος δεν χρειάζεται να προβεί στην παραμικρή ενέργεια”. Αυτεπαγγέλτως οι υπηρεσίες δόμησης των δήμων θα αναζητήσουν από το Υπ. Υποδομών τις εκθέσει αυτοψίας για το ποια ακίνητα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα κι άρα εμπίπτουν στη διάταξη.

Οι δήμοι θα μπορούν να καλύπτουν την απώλεια εσόδων που προκύπτει από τη ρύθμιση από άλλες πηγές, που δεν σχετίζονται με έσοδα για ανταποδοτικές υπηρεσίες

H τροπολογία: 
https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/10838163.pdf

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v