Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απάντηση Χαρ. Γκότση στο ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Folli Follie

«Οι ευθύνες από την ΕΚ έχουν ήδη αποδοθεί για συγκεκριμένες παραβάσεις με βάση συγκεκριμένα ευρήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται», δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η απάντηση Χαρ. Γκότση στο ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Folli Follie

Μέσω Euro2day.gr ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς απαντά στον ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής και του Οδ. Κωνσταντινόπουλου για τις εξελίξεις στη Folli Follie.

Ο Χαράλαμπος Γκότσης δήλωσε: «Η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς ως ανεξάρτητη αρχή δεν συνηθίζει να απαντά σε αιτιάσεις φορέων ή του Τύπου, όσο άδικες και αν είναι καμιά φορά. Ετσι, και οι ανακρίβειες και τα αυθαίρετα συμπεράσματα του κ. Κωνσταντινόπουλου είναι ανάξια σχολιασμού, αφού δεν τεκμηριώνονται ούτε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της κεφαλαιαγοράς, αλλά ούτε και τους κανόνες λειτουργίας μίας επιχείρησης. Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες, από την ΕΚ έχουν ήδη αποδοθεί για συγκεκριμένες παραβάσεις με βάση συγκεκριμένα ευρήματα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε:

Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρίας «Folli-Follie» επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και την διάσωση 1500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και 5000 παγκοσμίως. Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της «Folli-Follie», διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του «Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων» τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017.

Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρ’όλο που διαφαίνονταν – ήδη από τότε – στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.

Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5000 στο εξωτερικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v