ΝΔ: Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η κυβέρνηση επιχείρησε να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση το “Ελευθέριος Βενιζέλος” για επιπλέον 20 χρόνια, έναντι μόλις 483 εκατ., υπογραμμίζει η ΝΔ. Με παρέμβασή της ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποχρέωσε την κυβέρνηση να επανεκκινήσει τη διαδικασία, προσθέτει.

ΝΔ: Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

«Η απόπειρα παράτασης της παραχώρησης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών σε εξευτελιστική τιμή, η οποία δεν ολοκληρώθηκε χάρη στην παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εγείρει αμείλικτα ερωτήματα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης», τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

«Η κυβέρνηση επιχείρησε να παραχωρήσει με απευθείας ανάθεση το “Ελευθέριος Βενιζέλος” για επιπλέον 20 χρόνια, έναντι μόλις 483 εκατ. ευρώ. Με παρέμβασή της ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όχι μόνον έκρινε ότι ήταν ευτελές το τίμημα αλλά επί της ουσίας υποχρέωσε την κυβέρνηση να επανεκκινήσει τη διαδικασία. Με συνέπεια, το αεροδρόμιο να δοθεί τελικά έναντι τιμήματος 1,115 δισ. ευρώ. Δηλαδή 131% παραπάνω από την αρχική τιμή!

Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα, που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη μεθόδευση και θα επιμείνει σε αυτά μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών κ. Ευκλ. Τσακαλώτος και Χρ. Σπίρτζης καλούνται να απαντήσουν:

-Ποια ήταν η διεθνής διαγωνιστική διαδικασία που οδήγησε στη Συμφωνία της 30ής Σεπτεμβρίου 2017 και πώς λήφθηκε η απόφαση παραχώρησης του αεροδρομίου έναντι 483 εκατ. ευρώ, που απεδείχθη ότι αντιτίθεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο, εκθέτοντας την Ελλάδα διεθνώς;
-Σε ποια μελέτη βασίστηκε το τίμημα των 483 εκατ. ευρώ, με ποια κριτήρια την ενέκρινε η κυβέρνηση και βάσει ποιας μελέτης τελικά αποφασίστηκε το τίμημα να ανέλθει σε 1.115 εκατ. ευρώ;
-Όσο η κυβέρνηση -και ιδίως ο υπουργός των Οικονομικών- σιωπά, τόσο θα επιβεβαιώνονται οι ενδείξεις ενός τεράστιου σκανδάλου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v