Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι μετακομίζουν στη Βουλγαρία

Οπως σημειώνει το Bloomberg, το 2017 το κόστος ζωής στην Ελλάδα ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Βουλγαρίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Bloomberg: Έλληνες συνταξιούχοι μετακομίζουν στη Βουλγαρία

Οι Έλληνες συνταξιούχοι έχουν δει τέτοιες περικοπές συντάξεων, που ορισμένοι εξ’ αυτών αποφασίζουν να μετακομίσουν σε μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρώπης, τη Βουλγαρία, όπου το κόστος ζωής είναι πολύ χαμηλότερο γράφει σε άρθρο του το Bloomberg.

Όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2017 το κόστος ζωής στην Ελλάδα ήταν σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Βουλγαρίας.

Αν και δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία ως προς το πόσο διαδεδομένο είναι το φαινόμενο της μετακόμισης συνταξιούχων προς τα βόρεια, υπάρχουν ενδείξεις πως αυτό μπορεί να αυξάνεται.

Η βενζίνη κοστίζει στη Σόφια 1,15 ευρώ/λίτρο, έναντι του 1,6 ευρώ στην Αθήνα, ένας καφές espresso 2,30 ευρώ έναντι των 4,70 ευρώ στην Αθήνα, ένα εισιτήριο του μετρό 80 σεντς έναντι των 1,4 ευρώ στην Αθήνα, ενώ οι χρεώσεις στην κινητή τηλεφωνία είναι οι μισές από αυτές της Ελλάδας.

Μιλώντας στο Bloomberg, δυο Έλληνες συνταξιούχοι σημειώνουν πως γενικά το κόστος ζωής στις μεγάλες Βουλγαρικές πόλεις είναι 30% χαμηλότερο απ’ ότι στην Ελλάδα και ακόμα χαμηλότερο σε μικρότερες πόλεις ή χωριά. Ως παράδειγμα φέρνουν το κόστος του ψωμιού, που είναι στα 60 σεντς, το κόστος ενός γεύματος σε εστιατόριο που σπανίως ξεπερνά τα 10 ευρώ αλλά και στα ενοίκια, που για ένα διαμέρισμα ενός δωματίου σε καλή γειτονιά, ανέρχονται στα 200 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v