Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημίωση €300.000 ζητά η Ράικου και ο σύζυγός της από εισαγγελείς διαφθοράς

Η επιλογή της Ελ Ράικου να στραφεί νομικά κατά συναδέλφων της είναι πρωτοφανής στα νομικά χρονικά και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καθώς δίνει ακόμη μία λαβή σε όσους επιχειρηματολογούν κατά της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης.

Αποζημίωση €300.000 ζητά η Ράικου και ο σύζυγός της από εισαγγελείς διαφθοράς

Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητούν συνολικά από τους εισαγγελείς διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη η εισαγγελέας Ελένη Ράικου και ο γιατρός συζυγός της για ηθική βλάβη.

Η επιλογή της κ. Ράικου να στραφεί νομικά κατά συναδέλφων της είναι πρωτοφανής στα νομικά χρονικά και έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό καθώς δίνει ακόμη μία λαβή σε όσους επιχειρηματολογούν κατά της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης. Πόσο μάλλον όταν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί χειρίζονται ευαίσθητες υποθέσεις διαφθοράς όπως για παράδειγμα αυτή της Novartis.

Στην αγωγή κακοδικίας που κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, γίνεται αναφορά στα δημοσιεύματα περί «εμπλοκής» του γιατρού συζύγου της στην υπόθεση Novartis (την οποία ερευνούσε η κ. Ράικου) και κατ΄επέκταση της ίδιας. Επ΄αυτών κατηγορεί την κ.Τουλουπάκη και τους επίκουρους εισαγγελείς , πως διέρρευσαν σε μερίδα του Τύπου στοιχεία από την ανάκριση που αφορούν τον σύζυγό της. Τα δημοσιεύματα αυτά εμφάνιζαν τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση, να λαμβάνει χρήματα από την Novartis σε κοινό λογαριασμό με τη συζυγό του.

Στην αγωγή η κ. Ράικου, επικαλείται παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Νομικές πηγές πάντως εκτιμούσαν πως η κατάθεση αγωγής κακοδικίας αφορά συγκεκριμένες δικαστικές πράξεις που έχει κάνει ο εναγόμενος δικαστικός λειτουργός, ενώ εν προκειμένω η κα Ράικου, φέρεται να επικαλείται μόνον τη διαρροή πληροφοριών , η οποία, κατά τις ίδιες πηγές εμπίπτει στην αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, που θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο, του Ειδικού Δικαστηρίου Κακοδικίας θα προεδρεύσει η προεδρος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, καθώς η κ.Ραίκου και οι εναγόμενοι εισαγγελείς προέρχονται από την ποινική δικαιοσύνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v