Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε το «Pre – Medical Management Programme» του ΕΚΠΑ

Το «Pre – Medical Management Programme» απευθύνεται σε γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν ή και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους στη διοίκηση ιατρείων και Μονάδων Υγείας.

Ξεκίνησε το «Pre – Medical Management Programme» του ΕΚΠΑ

Το «Pre – Medical Management Programme», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Executive Programs του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, άρχισε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή 50 ιατρών.

Στις 11 Νοεμβρίου 2018, στο Γρυπάρειο Μέγαρο, ξεκίνησε ο 1ος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Pre – Medical Management Programme». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητής Νικόλαος Ηρειώτης, οι Καθηγητές Δημήτριος Βασιλείου και Ιωάννης Υφαντόπουλος, Εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου χαιρέτησε ο κος Φώτιος Πατσουράκος, ενώ εκ μέρους του χορηγού του 1ου κύκλου, τη φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ, ο κος Βασίλειος Πενταφράγκας.

Η πρώτη διάλεξη του προγράμματος «Pre-Medical Management Program» είχε θέμα τη «Διοίκηση Ιατρείων και Μονάδων Υγείας» με εισηγητή τον Δρ Ιωάννη Θάνο. Στο πλαίσιο της πρώτης διάλεξης του προγράμματος παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ιατρικό επάγγελμα στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και πως μπορούν οι Ιατροί να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις. Οι προκλήσεις αυτές σχετίζονται με τις αλλαγές που παρατηρούνται στο ευρύτερο εξωτερικό περιβάλλον το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό, απρόβλεπτο, δυναμικό και δημιουργεί μία σειρά από ευκαιρίες, πιέσεις και απειλές. Επίσης, συζητήθηκε πως μπορούν οι βασικές αρχές της επιστήμης του Μάνατζμεντ να χρησιμοποιηθούν από τους ιατρούς ώστε να οργανώσουν και να διευθύνουν αποτελεσματικά τα ιατρεία τους ή τις μονάδες υγείας στις οποίες ανήκουν.

Οι επόμενες τρεις συναντήσεις αφορούν:

• Επιχειρησιακή Στρατηγική και Group Practices
• Οικονομικά της Υγείας και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
• Λογιστικά και Φορολογικά Θέματα Ιατρείων / Μονάδων Υγείας

Το «Pre – Medical Management Programme», που στην πρώτη φάση του πραγματοποιείται με χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Εlpen, απευθύνεται σε γιατρούς, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν ή και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους στη διοίκηση ιατρείων και Μονάδων Υγείας.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη και βελτίωση των γνώσεων τους, ως προς την αποτελεσματικότερη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Μάλιστα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, για να το παρακολουθήσουν περισσότερα από 700 μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v