Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Γερό» ξεκίνημα στη συνεργασία ΣΕΠΕΥ και Eurobank

Νέες πηγές εσόδων για τις εταιρείες επενδυτικών υπηρεσιών προσφέρει η συνεργασία με τη Eurobank. Καταθέσεις, δάνεια, κάρτες, POS και real estate στο «μενού» της συμφωνίας. Τι δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ Γιάννης Πολυχρονίου.

«Γερό» ξεκίνημα στη συνεργασία ΣΕΠΕΥ και Eurobank

Ως ελπιδοφόρο κρίνεται το ξεκίνημα της συνεργασίας μεταξύ της Eurobank και μελών του Συνδέσμου Εταιρειών Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΣΕΠΕΥ), σε ό,τι αφορά την προσέλκυση καταθέσεων, δανείων και άλλων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Η ΣΕΠΕΥ έχει ως μέλη Ανώνυμες Εταιρείες Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ, πρόκειται για τις παλιές ΕΛΔΕ) και Ανώνυμες Εταιρείες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΑΕΠΕΥ). Με βάση τη συγκεκριμένη συνεργασία, όσα μέλη του ΣΕΠΕΥ επιθυμούν, συνάπτουν σύμβαση με τη Eurobank, εισπράττοντας προμήθεια διαμεσολάβησης για πελάτες που κατευθύνουν στη γνωστή τράπεζα.

«Στην ουσία, το εγχείρημα ξεκίνησε στα τέλη Ιουλίου και η μέχρι τώρα πορεία του κρίνεται ως ελπιδοφόρα. Μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα έχει μπει περίπου το 40% των μελών του ΣΕΠΕΥ, αριθμός που έχει αυξητική πορεία. Προβλέπω πως μέχρι το τέλος του έτους, το ποσοστό θα έχει ανεβεί γύρω στο 60%» δηλώνει στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ Γιάννης Πολυχρονίου, συμπληρώνοντας: «Η συγκεκριμένη συνεργασία είναι πρωτόγνωρη για τον κλάδο μας στην Ελλάδα, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μαθαίνουμε πως πουθενά δεν έχει συμπεριλάβει τόσο μεγάλο εύρος προϊόντων».

Η υπάρχουσα σύσταση περιλαμβάνει σε πρώτη φάση καταθετικά προϊόντα, στεγαστικά δάνεια, εκδόσεις χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, POS, καθώς και δυνατότητα πώλησης σε τρίτους ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της τράπεζας. Ωστόσο αναμένεται πως η προϊοντική γκάμα θα διευρύνεται σταδιακά. Ήδη δρομολογείται η ένταξη και των επιχειρηματικών δανείων.

Συνεργασίες τέτοιου είδους βοηθούν τις εταιρείες-μέλη του ΣΕΠΕΥ να διευρύνουν το φάσμα των προσφερόμενων προϊόντων τους και τις πηγές των εσόδων τους. Αυτό θεωρείται ως αναγκαία  στρατηγική επιλογή, καθώς η αξία των ημερήσιων συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έχει μειωθεί δραστικά κατά τα τελευταία χρόνια, ενώ η συνεχιζόμενη επιβολή των capital controls εμποδίζει σε σημαντικό βαθμό τη δραστηριοποίηση σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v