Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο I. Τόμκος εξελέγη μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ο τίτλος του “Fellow” δίδεται από το ΔΣ του ΙΕΕΕ, μετά από μια ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης, σε άτομα που έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές επιδόσεις και επιτεύγματα σε οποιαδήποτε από τις θεματικές περιοχές που καλύπτει το IEEE.

Ο I. Τόμκος εξελέγη μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ο Δρ. Ιωάννης Τόμκος, εξελέγει Μέλος (“Fellow”) του Διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (“Institute of Electrical and Electronics Engineers - IEEE”), σύμφωνα με τις αποφάσεις της πρόσφατης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του που έγινε τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η σημαντική αυτή διάκριση, διεθνούς εμβέλειας, ήρθε σε αναγνώριση της εξαιρετικής συνεισφοράς του Δρ, Τόμκου στην ανάπτυξη του τομέα των «δυναμικών τηλεπικοινωνιακών οπτικών δικτύων» (Dynamic Optical Networks).

Τα επιτεύγματα του Δρ. Τόμκου στο επιστημονικό πεδίο των τηλεπικοινωνιών, έχους σημαντική επίδραση στην ακαδημαική και βιομηχανική κοινότητα που μελετάει και αξιοποιεί τις σχετικές τεχνολογίες, όπως μπορεί να εξακριβωθεί από τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό αναφορών που έχει λάβει το δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο από άλλους επιστήμονες και μηχανικούς, καθώς και από το γεγονός ότι ορισμένες από τις ιδέες/προτάσεις του έχουν βρει τον δρόμο για την χρήση τους σε λειτουργικά τηλεπικοινωνιακά συστήματα που είναι σε χρήση ή εμπορικά διαθέσιμα.

Ο τίτλος του “Fellow” δίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΕΕΕ, μετά από μια ενδελεχή διαδικασία αξιολόγησης, σε άτομα που έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές επιδόσεις και επιτεύγματα σε οποιαδήποτε από τις θεματικές περιοχές που καλύπτει το IEEE. Η βαθμίδα “IEEE Fellow” είναι η πιο σημαντική διάκριση που μπορεί να λάβει ένα μέλος της IEEE και αναγνωρίζεται από όλη την ακαδημαική και βιομηχανική κοινότητα ώς μεγάλη τιμή και είναι η πλέον σημαντική διάκριση για αυτόν που την λαμβάνει ως επιστέγασμα μιας πολυετούς επαγγελματικής καριέρας.

Ο Οργανισμός IEEE είναι η κορυφαία επιστημονική οργάνωση που εστιάζει στην προώθηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πάνω από 425,000 εγγεγραμένους μηχανικούς σε 160 χώρες, είναι η μεγαλύτερη ένωση επαγγελματιών που απασχολούνται στον τομέα της Μηχανικής (Engineering) καλύπτοντας θεματικές περιοχές από τους Υπολογιστές και τις Τηλεπικοινωνές, το Διαδύκτιο, την Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Κέντρα Δεδομένων, μέχρι την Βιοιατρική, την Ενέργεια, και τις Ηλεκτρονικές συσκευές κάθε είδους (μεταξύ άλλων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v