Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέγκλινγκ: Δεν συγκρίνονται τα προβλήματα της Ιταλίας με την Ελλάδα

«Δεν ανησυχώ ότι θα χάσει η Ιταλία την πρόσβαση στις αγορές. Ανησυχώ περισσότερο για τη χαμηλή ανάπτυξη που βλέπουμε στη χώρα τα τελευταία 20-25 χρόνια», δηλώνει ο επικεφαλής του ESM.

Ρέγκλινγκ: Δεν συγκρίνονται τα προβλήματα της Ιταλίας με την Ελλάδα

Καθόλου ανήσυχος για τον κίνδυνο να χάσει η Ιταλία την πρόσβαση στις αγορές, δηλώνει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Η Ιταλία έχει προβλήματα. Δεν συγκρίνονται όμως, για παράδειγμα, με την Ελλάδα. Κάποιες φορές ακούω ότι η Ιταλία είναι η νέα Ελλάδα… είναι απλά ανοησία», δήλωσε σε δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Τα υποκείμενα θεμελιώδη είναι πολύ καλύτερα στην Ιταλία απ’ ό,τι ήταν στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια. Η Ιταλία έχει πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα δεν χρειάζεται να προσελκύσει κεφάλαια από ξένους σε μόνιμη βάση».

Ερωτηθείς δε αν ανησυχεί για το χειρότερο σενάριο, αυτό του να χάσει η Ιταλία την πρόσβαση στις αγορές αν οι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα δημοσιονομικά στοιχεία, είπε: «Το χειρότερο δυνατό σενάριο δεν είναι το περισσότερο πιθανό. Δεν ανησυχώ ότι θα χάσει η Ιταλία την πρόσβαση στις αγορές. Ανησυχώ περισσότερο για τη χαμηλή ανάπτυξη που βλέπουμε στη χώρα τα τελευταία 20-25 χρόνια».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v