Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κονδύλι 41 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.

Κονδύλι 41 εκατ. ευρώ για ενίσχυση των κτηνοτρόφων

Tα 41 εκατ. ευρώ θα αγγίξει το κονδύλι της οικονομικής κρατικής ενίσχυσης (de minimis) των κτηνοτρόφων σύμφωνα με απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνονται 41 εκατ. ευρώ για την «κάλυψη δαπάνης, η οποία θα προέλθει από την έκδοση ΚΥΑ, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) ΑΡΙΘ. 1408/2013 της επιτροπής για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS) σε αιγοπροβατοτρόφους της επικράτειας».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ σε συνάντηση που έγινε τον Οκτώβριο, μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και εκπροσώπων του κλάδου, ο κ. Αραχωβίτης είχε αναφέρει πως οι ενισχύσεις θα ανέλθουν στα 30 εκατ. ευρώ και όχι τα 41 εκατ. ευρώ που τελικά εγκρίθηκαν.

«Αυτήν την ώρα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορέσουν να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους και αφετέρου να μπορέσουν να αποδώσουν τα υπόλοιπα μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε έτσι ώστε να φέρουμε πραγματικά αποτελέσματα για το εισόδημά τους», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v