Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτίου: Ενισχύονται με προσωπικό τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας

Κατά την επίσκεψή της στην Κρήτη, η Θ. Φωτίου εγκαινίασε την 1η Έκθεση Γλυπτών και Κεραμικών Αντιγράφων της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Περιόδου που υλοποιούν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Φωτίου: Ενισχύονται με προσωπικό τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας

Την ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοίνωσε σήμερα από την Κρήτη η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου κατά την επίσκεψή της σε κοινωνικές δομές του Λασιθίου και του Ηρακλείου.

Η κ. Φωτίου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο νησί στην Πόμπια Ηρακλείου, όπου και επισκέφθηκε το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία. Η αναπληρώτρια υπουργός ανέλυσε το πλάνο του υπουργείου για την απο-ιδρυματοποίηση. «Στόχος μας είναι αυτά τα ιδρύματα να είναι επικεφαλής της μεγάλης προσπάθειας που θα κάνουμε για την απο-ιδρυματοποίηση. Είναι η προσπάθεια να βγουν όλα τα άτομα, παιδιά με προβλήματα, παιδιά με νοητική στέρηση, παιδιά τυπικής ανάπτυξης που φιλοξενούνται σε ορφανοτροφεία, από τα ιδρύματα και να πάνε σε μία ζεστή αγκαλιά, όπως τη λέω εγώ, υιοθεσία, αναδοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα επισήμανε, τον επόμενο μήνα όπως προβλέπει ο νέος νόμος θα αρχίσει η ηλεκτρονική καταγραφή των παιδιών για αναδοχή, καθώς και των υποψήφιων γονέων.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί με επικεφαλής τις δημόσιες δομές ένα δίκτυο απο-ιδρυματοποίησης, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας σε παιδιά και άτομα με προβλήματα.

Νωρίτερα κατά την επίσκεψη της στο Παράρτημα ΑμεΑ Λασιθίου, συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Φωτίου ανέπτυξε τη φιλοσοφία της προσπάθειας του υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι στα Παραρτήματα των Κέντρων και στα ΑμεΑ και ανακοίνωσε πως σε σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το άρθρο 34, προβλέπεται η σύσταση 341 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού στα 12 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών (ΚΚΠΠ) με 50 θέσεις να αναλογούν στις δομές της Κρήτης.

Κατά την επίσκεψή της στην Κρήτη, η κ. Φωτίου εγκαινίασε την 1η Έκθεση Γλυπτών και Κεραμικών Αντιγράφων της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Περιόδου που υλοποιούν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης και το Παράρτημα ΑμεΑ Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της δράσης «ΑμεΑ και Πολιτισμός».

Περίπου 13 ακριβή - ειδικά αντίγραφα αγαλματιδίων - ειδωλίων αγοράστηκαν από το Μουσείο Μπενάκη, με τους ωφελούμενους των δομών του Κέντρου να μπορούν να τα δουν αλλά και να τα αγγίξουν, κάτι το οποίο δεν έχουν τη δυνατότητα να πράξουν συνήθως.

Η κ. Φωτίου αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της έκθεσης, καθώς και στη διαδικασία της απο-ιδρυματοποίησης που έχει σκοπό το υπουργείο να προχωρήσει - κάτι για το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχουν εξασφαλιστεί και σχετικά κονδύλια.

Μετά την έκθεσή τους στο Μουσείο Αγίου Νικολάου από σήμερα έως τις 7 Δεκεμβρίου, τα αντίγραφα θα μεταφερθούν σε μόνιμη βάση στο Παράρτημα ΑμΕΑ Λασιθίου σε ειδικές προθήκες, ενώ παράλληλα θα «ταξιδέψουν» και σε όλα τα παραρτήματα του Κέντρου, ώστε οι ωφελούμενοι σε όλη την Κρήτη να έχουν τη δυνατότητα να τα δουν από κοντά, μεταδίδει το ΑΠΕ.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v