Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτίου: Φτάνουν τα 3,6 εκατομμύρια οι ωφελημένοι του κοινωνικού μερίσματος

Το ποσό που διατίθεται, ανέρχεται στα 710 εκατ. ευρώ.

Φωτίου: Φτάνουν τα 3,6 εκατομμύρια οι ωφελημένοι του κοινωνικού μερίσματος

Μέσω αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet, θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα για το 2018. Το ποσό που διατίθεται, ανέρχεται στα 710 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, δήλωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται για δεύτερη χρονιά με πλήρη επίγνωση ότι «επιστρέφουμε στο τμήμα εκείνο του πληθυσμού που φτωχοποιήθηκε από την κρίση, χρήματα από το υπερπλεόνασμα». «Παραλάβαμε το 2015 ένα κράτος διαλυμένο, με 3,9 εκατομμύρια συμπολίτες μας να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού» τόνισε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι, φέτος, το μέρισμα αφορά σε 3,6 εκατομμύρια ωφελούμενους.

«Σήμερα, που οι δείκτες της ανεργίας πέφτουν και οι ρυθμοί ανάπτυξης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι θετικοί (2,2%), επανασχεδιάζουμε το κοινωνικό κράτος, με στόχο να αρθούν οι μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και το σύνολο των πολιτών να μετέχει στη δίκαιη ανάπτυξη» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v