Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, από €0,125 ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης αυξάνει στο €0,160 ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα που υποβάλλονται οι αιτήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης. Να σημειωθεί ότι από φέτος αυξήθηκε στα 16 λεπτά από 12,5 λεπτά πέρυσι το ποσό της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης ανά λίτρο. Παράλληλα διευρύνθηκαν τα περιουσιακά κριτήρια ενώ ορεινοί δήμοι μετά τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη εντάσσονται σε ανώτερες κλιματικές ζώνες, με αποτέλεσμα να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, το φετινό ποσό της επιδότησης αυξάνεται σε σχέση με αυτό που δόθηκε πέρυσι. Συγκεκριμένα, από €0,125 ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στο €0,160 ανά λίτρο.

Επιπλέον, τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους αυξάνονται από €100.000 σε €130.000 για τους άγαμους και από €200.000 σε €250.000 για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Τέλος, μετά τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη, νέοι δήμοι χαρακτηρίστηκαν ως «ορεινοί», με αποτέλεσμα να εντάσσονται στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Ολες οι πληροφορίες εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v