Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου το Νοέμβριο

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές γενικής κυβέρνησης μειώθηκαν στο 1,847 δισ. ευρώ. Αυξήθηκαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων. «Πρωταθλητές» στις οφειλές παραμένουν τα Ταμεία.

Μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου το Νοέμβριο

Μικρή πτώση εμφάνισαν οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές Γενικής Κυβέρνησης τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών εμφανίζουν μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών Γενικής Κυβέρνησης κατά 147 εκατ. ευρώ, από το 1,994 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο σε 1,847 δισ. το Νοέμβριο.

Την ίδια ώρα όμως, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν στα 734 εκατ. από 627 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα με το σύνολο να διαμορφώνεται στα 2,58 δισ. ευρώ από 2,62 δισ. τον προηγούμενο μήνα. 

Οι άμεσοι φόροι που δεν επέστρεψε το Δημόσιο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ανέρχονταν σε 434 εκατ. ευρώ.

Τα πρωτεία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου συνεχίζουν να κρατούν τα Ταμεία, με οφειλές 709 εκατ. ευρώ (από 799 εκατ. τον προηγούμενο μήνα), εκ των οποίων τα 182 εκατ. οφείλει μόνο ο ΕΟΠΥΥ.

Οι οφειλές των ΟΤΑ ανέρχονται στα 252 εκατ. ευρώ ενώ οι οφειλές των νοσοκομείων αυξήθηκαν στα 482 εκατ. ευρώ, από 476 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v