Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημίτης: Η ευρωζώνη πρέπει να κάνει πιο αποφασιστικά βήματα ενοποίησης

Η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup τον Δεκέμβριο του 2018 περιορίστηκε να δηλώσει την ανάγκη ύπαρξης νέων ισχυρότερων μέσων για την πρόληψη και τη διαχείριση οικονομικών κρίσεων, τονίζει ο Κώστας Σημίτης.

Σημίτης: Η ευρωζώνη πρέπει να κάνει πιο αποφασιστικά βήματα ενοποίησης

Η νομισματική ένωση θα συνεχίσει να λειτουργεί βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά της, όμως υπάρχει διστακτικότητα για σημαντικά νέα βήματα, υποστηρίζει ο Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στην Καθημερινή. 

Όπως επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup τον Δεκέμβριο του 2018 περιορίστηκε να δηλώσει την ανάγκη ύπαρξης νέων ισχυρότερων μέσων για την πρόληψη και τη διαχείριση οικονομικών κρίσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σημίτη υπάρχουν δύο κεντρικά θέματα τα οποία απαιτούν λύση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Το δεύτερο αφορά την αντιμετώπιση των ανισορροπιών, ώστε η Ένωση να λειτουργεί προς όφελος όλων των κρατών μελών. 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ούτε μια λέσχη όπου μόνο οι εκλεκτοί έχουν λόγο ούτε μια συνένωση κρατών που διοικείται λαμβάνοντας διαταγές από μια Αρχή με υπερεξουσίες» τονίζει ο κ. Σημίτης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v