Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τη ΓΣΕΕ

«Παρά το γεγονός ότι παρακρατούνται από τους μισθούς των εργαζομένων εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ, αυτές οι εισφορές δεν καταβάλλονται από την εταιρία με συνέπεια να μη φαίνονται κατοχυρωμένα τα ένσημά τους», καταγγέλλει.

Στήριξη στους εργαζομένους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τη ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη όπως ισχύει για το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας.

Οπως σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση, παρά το γεγονός ότι παρακρατούνται από τους μισθούς των εργαζομένων εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ, αυτές οι εισφορές δεν καταβάλλονται από την εταιρία με συνέπεια να μη φαίνονται κατοχυρωμένα τα ένσημά τους.

Η Συνομοσπονδία, στηρίζοντας το δίκαιο αίτιο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, οι οποίοι δε φέρουν καμία ευθύνη για τη μη τήρηση των υποχρεώσεων προς τον ΕΦΚΑ, απαιτεί την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να δοθεί λύση εδώ και τώρα.

Εξάλλου και ο ίδιος ο Υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος, όπως έχει επισημάνει σε σχετική επιστολή και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, έχει χαρακτηρίσει παράλογο το γεγονός και έχει δεσμευτεί για τη λήψη πρωτοβουλιών, κάτι όμως που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v